Yaz Sıcaklarında Terletmeyen Kumaşlar Hangileri?

Makale yayınlanma tarihi: 23 Haz 2024 Makale yazarı: Eadam Dijital
Yaz Sıcaklarında Terletmeyen Kumaşlar Hangileri?
Tüm Yeni

Yaz aylarında sıcak havalarda rahat olmak isteriz. Terletmeyen, serin olan ne varsa onu tercih etmek önemlidir. Yaz kıyafetlerinde kumaş seçiminin yanı sıra kıyafetin kesimi, rengi ve kat kat giyinmek de önemlidir. Bol ve rahat kıyafetler terlemeyi önlerken, açık renkli kıyafetler ısıyı yansıtarak serin kalmanıza yardımcı olur. İnce katmanlar halinde giyinmek, hava sirkülasyonunu sağlar. Ayrıca şapka ve güneş gözlüğü gibi aksesuarlar da serin kalmanıza yardımcı olabilir.


Pamuklu Kumaş


Yaz aylarında en çok tercih edilen kumaşlardan biri pamukludur. Pamuk, hafif ve nefes alabilir özelliği sayesinde sıcak havalarda serin kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca yumuşak ve hipoalerjenik yapısı ile cildinizde rahatlık sağlar. Ekonomik olması ve kolayca yıkanabilmesi de pamuklu kumaşların avantajları arasındadır. Ancak sık kullanımdan sonra solma veya küçülme gibi dezavantajları da göz önünde bulundurulmalıdır. Pamuklu elbiseler, tişörtler, gömlekler, pantolonlar ve pijamalar yazın rahatlıkla tercih edilebilir.


Keten Kumaş


Bir diğer popüler yaz kumaşı ketendir. Keten, dayanıklı ve nefes alabilir yapısı ile yaz aylarında serin tutar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ayrıca keten kumaşlar şık bir görünüm sunar. Keten elbiseler, pantolonlar, gömlekler ve ceketler yazın şıklık ve rahatlık arayanlar için ideal seçimlerdir.


İpek Kumaş


İpek kumaşlar da yaz aylarında serin tutma özelliği ile bilinir. Lüks ve yumuşak dokusu ile ipek, hipoalerjenik özellikleri ile de cilde dosttur. Ancak pahalı ve narin bir kumaş olması, leke tutma eğiliminde olması gibi dezavantajları vardır. İpek elbiseler, bluzlar ve gömlekler yazın hem şıklık hem de konfor arayanlar için uygundur.


Poplin Kumaş 


Poplin kumaşlar ince, hafif ve nefes alabilir özellikleri ile yazın ideal kumaşlardandır. Ütü istememesi ve kırışmaması da poplinin avantajları arasındadır. Ancak dayanıklılık konusunda diğer kumaşlara göre daha zayıf olabilir. Poplin gömlekler, bluzlar ve elbiseler yazın rahatlıkla giyilebilir.


Krep Kumaş


Krep kumaşlar da hafif ve dökümlü yapısı ile yaz aylarında tercih edilir. Ütü istememesi ve kırışmaması da krepe avantaj sağlar. Ancak dayanıklılığı diğer kumaşlara göre daha az olabilir. Krep elbiseler, bluzlar ve pantolonlar yazın rahat ve şık bir seçenek sunar.


Unutmayın, doğru iç çamaşırı seçimi de terlemeyi önlemede önemli bir rol oynar. Pamuklu veya bambu iç çamaşırları tercih ederek yaz aylarında serin ve rahat kalabilirsiniz. Bu rehberin, yaz aylarında serin ve konforlu kalmanıza yardımcı olacağını umuyoruz!

Paylaş: