Yaka Tipinize Göre Nasıl Kolye Seçmelisiniz?

Makale yayınlanma tarihi: 21 Haz 2024 Makale yazarı: Eadam Dijital
yaka tipine göre kolye seçimi
Tüm Yeni

Elbise, bluz yada gömlek fark etmeksizin takılar kombininizi tamamlayan ve farklılaştıran parçalardır. Doğru kombin yapıldığında stilinizi vurgulayan kolyeler veya küpeler görünümünüzü mükemmelleştirir. 

Asimetrik Kesim Modeller


Asimetrik kesim yaka bluz, göğsünüzün büyük bir bölümünü kapattığı için kolye takmak yerine, hafif sarkan pırlanta taşlı küpeler tercih etmelisiniz. Bu sayede kıyafetinizin özgün kesimini vurgulayarak boynunuzun daha uzun görünmesini sağlayabilirsiniz.


Yuvarlak Yaka Modeller


Yuvarlak kesim yakalar için en uygun kolye modeli, yine yuvarlak hatlara sahip kolyelerdir. Boynunuzdan hafifçe aşağı sarkan inci bir kolye, bu tarz yaka kesimleriyle muhteşem bir uyum sağlar. Özellikle zarif ve şık bir görünüm elde etmek isteyenler için idealdir.


V Yaka Modeller


V yaka modeller, ince zincirli ve ucunda birden fazla simetrik taş bulunan kolyelerle harika bir kombin oluşturur. Parlaklığı ve kesimi ile dikkat çeken, çok taşlı pırlanta kolyeler, V yaka kıyafetlerle mükemmel uyum sağlar.


Tek Omuz 


Omuzlarınızın açık olduğu kıyafetler için, zincirli ve ucunda büyük taşlı mücevherler tercih edebilirsiniz. Bu tarz kolyeler, omuzlarınızı ön plana çıkararak şıklığınızı tamamlar.



Boğazlı veya Boğazdan Bağlamalı Modeller


Boğazlı yaka veya boğazdan bağlamalı kıyafetler, boynunuzu tamamen kapattığı için uzun ve volümlü kolyelerle kombinlenmelidir. Bu tarz kolyeler, kıyafetinizi tamamlayarak dikkat çekici bir görünüm sağlar.


Halter Yaka 


Halter yaka body veya elbiseler, için uzun zincirli ve ucunda taş bulunan mücevherler idealdir. Bu kolyeler, yakanızın tarzını tamamlar ve şıklığınıza şıklık katar.


Kalp ve Straplez Modeller


Kalp şeklinde veya straplez yaka kıyafetler için, kolyenizi yakanızın tam ortasına denk getirmelisiniz. Kalbin çukuruna oturan, birkaç sıradan oluşan ve taşları sık olan bir kolye, bu yaka tipleri için mükemmel bir seçim olacaktır.


Straplez düz yaka elbiseler, birkaç sıra irili ufaklı değerli taştan oluşan yuvarlak kesim kolyelerle harika görünür. Ayrıca, uçlarında farklı pırlantaların bulunduğu birkaç zinciri üst üste takarak da şıklığınızı artırabilirsiniz.


Kare Yaka Modeller


Kare yaka tişört veya bluz gibi kıyafetler için, göğsünüzün altına kadar inen tek sıra pırlanta bir kolye tercih etmelisiniz. Bu tarz kolyeler, kıyafetinizin kesimini vurgular ve zarif bir görünüm sağlar.


Kayık Yaka Modeller


Yazın en çok tercih edilen yaka modellerinden biri olan kayık yaka için choker model kolyeler idealdir. Bu kolyeler, kayık yaka elbise ile bütünleşerek sizi yansıtacak ve şıklığınıza şıklık katacaktır.
Paylaş: