Mevsimlere göre elbise modelleri nasıl seçilir?

Makale yayınlanma tarihi: 2 Oca 2024 Makale yazarı: Eadam Dijital
Mevsimlere göre elbise modelleri nasıl seçilir?
Tüm Yeni

Kıyafet seçimi yaparken hangi mevsimde olduğunuzun önemi büyüktür. Her mevsime göre farklı kıyafetleriniz vardır. Mevsimine uygun giyindiğiniz takdirde sağlığınızı da korumuş olursunuz. İçinde bulunduğunuz mevsime göre renk tercihinde bulanabilirsiniz. Bir yılda dört mevsim yaşarız. Bunlar; sonbahar, kış, ilkbahar ve yazdır. Her mevsimin kıyafet tarzları farklıdır. Her mevsimde değişik şartlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Mevsimler değişirken dolaplarınızdaki kıyafetlerde değişir. Örneğin kış ayından bahar aylarına doğru geçerken dolaptaki kalın kıyafetler yerini daha ince kıyafetlere bırakır. Yaz gelmesiyle renkli kıyafetler dolaplardaki yerini alır. Yazlık elbise modelleri ön plana çıkar. Elbiseler için yaz mevsimi şart değildir tabii ki. Her mevsim tercih edeceğiniz seçenekler oldukça çoktur. Bir birinden farklı, desenli, değişik renklerde tercih edebilme imkânınız vardır. Modayla da değişen kıyafetler kadıların tercihlerine göre de değişebilir. Her kadının tarzı değişiktir. Mevsimlere göre giyilen elbiselerin kumaş türleri ve çeşitleri değişir. Hangi mevsimde nasıl giyinilir? Mevsimlerdeki elbise seçimleri nasıl olmalı?

​Yaz mevsiminde hangi elbise modelleri tercih edilmeli?

 

Yaz mevsiminde bahardan geçiş olduğu için kıyafetlerde bir hafifleme olur. Yazın daha serbest ve içinde rahat edebileceğiniz kıyafetler tercihiniz olabilir. Yaz mevsiminde çeşit çeşit renklerde elbiseler ön plandadır. Yazın vazgeçilmezi cıvıl cıvıl renklerde elbiselerle tarzınızı ortaya koyabilirsiniz. Kumaş seçimine de dikkat etmeniz gerekir. Sıcak yaz günlerinde kalın kumaşlardan uzak durmalısınız. Bunun yerine ince kumaşlar tercihleriniz arasında olabilir. Yazlık elbise modelleri seçerken ince olmalı ama dikkat edilmeli ki içi belli etmemelidir. Pamuklu olan kumaşlar vücudunuzu terletmez ve elbise içinde rahat edersiniz. Pamuklu kumaş türü en çok tercih edilen türlerden biridir. Pamuklu elbiseler yumuşak bir dokuya sahip olduğu için kadınların vazgeçilmezidir. Kısa elbiseler yaz mevsiminin en çok tercih edilen modelleri olabilir.

Diğer bir kumaş türü ise poplin kumaştır. Poplin kumaş ipeksi bir yapıya sahiptir. Elbise tercihlerinde kumaş türü olarak poplin kumaş da tercih edilebilir. Gömlek elbise de o ipeksi dokuyu hissedebilirsiniz. Poplin kumaştan sonra elbiselerde tercih edebileceğiniz kumaş türü şifon kumaş olabilir. Şifon kumaş elbiseler yumuşak bir dokudadır. Elbise seçeneklerinde özellikle abiye elbiselerde tercihiniz olabilir. Tabii ki sadece abiye de değil günlük elbiselerde de bu kumaş tercihiniz olabilir. Şile bezinden yapılan elbiseler ise yaz aylarının vazgeçilmezidir. Desenli veya sade olarak çeşitleri olsa da rahat olan bir türdür. Keten kumaşta olan elbiseler ise serin tutar. Serin tuttuğu için de yazın tercih edeceğiniz elbiseler bu kumaş türünde olabilir. Hafif yapısında dolayı keten kumaşlı elbiseler sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi olabilir. İster tek parça elbiselerde isterseniz de iki parça elbiselerde de tercih edebileceğiniz türlerdir. Yaz mevsimine uygun elbiselerde seçilen kumaş türünün önemli olduğu unutulmamalıdır.

​Sonbahar mevsiminde hangi elbise modelleri tercih edilmeli?

 

Bahar aylarının geçiş ayları olduğu unutulmamalıdır. Yazın sıcağının hafif hafif geçmeye başlamasıyla sonbahar aylarında kıyafetler hafif kalınlaşmaya başlar. Elbiselerinizin üzerine atacağınız trençkotlarla sonbahara uyum sağlarsınız. Sonbahar mevsiminin renkleri kıyafet tercihlerine de yansıyor. Sonbaharda dökülen yaprakların güzel kahverengi tonları elbiselerde karşınıza çıkar. Tek parça bir elbise tercih edilecekse kahverengi tonlarında seçim yapılabilir. Tabii ki sadece kahverengi ve tonları kullanmak zorunda değilsiniz. Bahar aylarında pastel tonları da elbiselerde kullanılan tonlardır. Toprak tonlarındaki elbise modelleri de sonbaharın gözde parçalarındandır. Ayrıca sarı ve kırmızı tonları da giyeceğiniz elbiselerde tercih edeceğiniz tonlar arasında yer alabilir. Sakin bir mevsim olan sonbahar da desenli elbiseler giyerek sonbaharın sakinliğine hareket katabilirsiniz. Desen olarak çiçek desenli elbiseleri kullanabilirsiniz.

Kumaş seçimi yaparken sade ve doğal kumaşlardan yana olabilir tercihleriniz. Sonbahar aylarının getirdiği serin havalara karşı kumaş türü olarak biraz daha sıcak tutacak türlerden yana olabilir. Sonbahar aylarında kadife kumaştan yapılmış elbiseler dolabınızdaki yerlerini almaya başlayabilir. Yaz ayında olduğu gibi pamuklu kumaşlarda sonbahar ayında tercih edilebilecek kumaş türüdür. Bu mevsimde elbise modelleri çiçek desenleriyle karşınıza çıkabilir. Çizmelerle tamamlayacağınız sonbahar günlük elbise modelleri kurtarıcı parçalarınız olabilir. Elbiselerinizle tamamlayacağınız ceketler sonbaharın vazgeçilmezi haline gelecektir. Sonbahar yağmurlarında elbiselerinizi deri ceketlerle tamamlayabilirsiniz.

​Kış mevsiminde hangi elbise modelleri tercih edilmeli?

 

Kış mevsiminin gelmesiyle kıyafetler soğuk havaya karşı dayanıklı olmalıdır. Seçimleriniz kış mevsiminin şartlarına uygun olmalıdır. Kış mevsiminin soğuk olması elbise giymenize engel olamaz. Kolları kapalı elbiseler tercih ederek kış mevsiminde de şık olabilirsiniz. Kışın olmazsa olmaz rengi siyahtır. Her kadının bir siyah elbisesi yani kurtarıcı parçası dolabında olmalıdır. Siyahın yanı sıra gri tonları da bu mevsimin elbiselerinde kullanılır. Yine bir diğer renk olarak gümüş rengi kışın elbiselerde ön plana çıkar. Kışın elbiselerinizi dış giyimlerle tamamlayarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Elbiselerle deri ceketlerinizi tamamlayarak kış mevsiminde de elbise giyebilirsiniz.

Kış mevsiminde elbiselerde kullanılan kumaş türleri farklılık gösterir. Yünlü kumaşlar kışın vazgeçilmezleri arasındadır. Yünlü kumaşların sıcak tutma özelliği vardır. Bu yüzden elbiselerinizde yünlü kumaşa sahip elbiseler tercih edebilirsiniz. Yünlü kumaşlar arasında ise en sıcak tutan tür merinos yünüdür. Eğer hem elbise giyip şık görünmek hem de kış mevsiminde üşümemek için tercihiniz bu yönde olabilir.

Kadife kumaşlar da kış aylarının vazgeçilmez kumaş türüdür. Kadife elbise modelleri kış mevsimine uygun türde elbiselerdir. Kış mevsiminde yapılan bir düğünde kadife bir abiye kullanarak mevsime uygun giyinmiş ve şık olabilirsiniz. Yine kadife elbiseleri ceketlerle tamamlayarak bir bütün oluşturabilirsiniz.

Deri elbiseler kış aylarında doğru tercih olabilir. Hem sizi soğuktan korumuş olacak hem de sizi şık gösterecektir.

​İlkbahar mevsiminde hangi elbise modelleri tercih edilmeli?

 

İlkbahar aylarında kış mevsiminin soğuğu yerini daha ılık havalara bırakır. Bununla birlikte kıyafetlerdeki yükten kurtulup daha hafif kıyafetler giymeye başlarsınız. Renklerde bir canlanma meydana gelir. Kışın siyah, gri olan tonlar artık yerini baharın cıvıltısına bırakır. Baharın renkleri gök mavisi, küllü yeşil ve açık tonlardır. Bu tonlardaki elbiseler tercih ederek ilkbahara ayak uydurabilirsiniz. İlkbahar elbise modelleri genellikle çiçekli, desenli elbiselerdir. İlkbahar renklerini kullanarak kıyafetlerinizde seçenekleri arttırabilirsiniz. İlkbaharda havaların ısınmasıyla elbise tercihlerinizi kısa elbiselerden yana kullanabilirsiniz. Kolsuz elbiseler giyerek yine üzerinize bir ceket atarak kendinizi tamamlayabilirsiniz. Yırtmaçlı elbiseler de yine bu mevsimde kullanılabilecek türler arasına girebilir.

Kumaş türü olarak ilkbahar mevsiminde seçenekleriniz oldukça fazla olacaktır. Sizleri ilkbahar mevsiminde terletmeyecek kumaş türlerini tercih edebilirsiniz. Yine diğer mevsimlerde olduğu gibi pamuklu kumaştan yapılmış elbiseler kullanılabilir.

Şifon kumaştan yapılmış elbiseler ince bir türdür. Seçiminiz bu yönde olursa şifon elbiseler rahat ve uçuşan şekilde güzel bir tercih olur. Yazın olduğu gibi gömlek elbise modelleri ilkbaharda da tercih edilebilir. Desenli kumaşlar elbiselerde yerini alır. Desenli elbiseler baharın olmazsa olmazıdır. Renkli ve desenli ilkbahar elbise modelleri seçenekleriniz arasında yer almalıdır. Önemli olan hafif kumaştan yapılmış elbiseler kullanarak bahara ayak uydurmaktır. Modayı da takip ederek sezonun renkleriyle tasarlanmış elbiselerle bir bütün halinde görüneceksiniz.

Paylaş: