Kışlık Elbise Kombinleri Önerileri ve Dikkat Edilecek Hususlar

Makale yayınlanma tarihi: 2 Oca 2024 Makale yazarı: Eadam Dijital
Kışlık Elbise Kombinleri Önerileri ve Dikkat Edilecek Hususlar
Tüm Yeni

Her mevsimin kendine özel bir şıklığı vardır. Kış mevsiminde ise kombinler birden çok parça ile yapıldığı için zordur. Ancak kışlık elbise kombinleri iyi tercihlerden oluşursa tarz bir görünüme kavuşmak oldukça kolaydır. Paltolar, montlar, elbiseler, atkılar, çizmeler ve daha birçok seçenekten oluşan kışlık elbise kombinleri ve dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derlediğimiz yazıda bulabilirsiniz.

 

 

 

Kışlık Elbise Kombinleri İçin Tercih Edilecek Modeller ve Kumaş Tipleri

Kış mevsimi kıyafetleri bizi soğuktan korurken görüntüsü, dokusu ve modeli ile kişisel zevkleri yansıtır. Kışlık elbise kombinleri yaparken önce soğuktan korumasına dikkat etmek gerekir. Ayrıca kaban ve mont gibi kıyafetler yağmura, kara karşı da dayanıklı olmalıdır.

Kışlık kıyafetler kapsamında yün ve yün karışımlı kazaklar, elbiseler çok sık tercih edilir. Bunun yanında atkı, bere, eldiven de yün ve yün karışımı olarak seçildiğinde hem uyum sağlanmış hem de soğuğa karşı gerekli tedbir alınmış olur. Yün dışında pamuk ve yünlerin düz örgü makinesinde üretilmesi ile oluşan trikolar, kış mevsiminde rahat bir kullanım sağlayan seçenekler arasındadır. Yumuşak bir dokuya sahip olan triko, özellikle kışlık elbise kombinleri için uygundur.

Kışlık elbise modelleri için tercih edilen bir diğer kumaş ise kadifedir. Kullanımı zor olmakla beraber yumuşak dokusu ve parlaklığı, şık görüntüsü, kadife kumaşın özellikleri arasındadır. Farklı desenlerde de üretilebildiği için trendler arasında yer alır.

2022 kışlık elbise kombinleri için tercih edilecek kumaşlar arasında kaşmir, tüvit, serj, polar ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlar da tercih edilebilir. Ayrıca yumuşak derilerin de kumaş olarak yer aldığı bu sezonda ekose desenler, balıksırtı ve kazayağı dokumalar da kışlık kombinlerinize şık dokunuşlar yapabilir.


Kışlık Elbise Kombinleri Nasıl Yapılır?

Kış mevsiminin gelmesi birlikte ile soğuyan havalar insanların enerjisini de doğrudan etkiler. İşte böyle durumlarda güzel bir kışlık elbise kombini ile ruh halini değiştirmek ve havanın negatif etkisini yükseltmek mümkündür. Kışlık elbise modelleri arasından seçeceğiniz kombinler ile hemen her mekâna uyum sağlayacak tarz görünümler elde edebilirsiniz.

Kışlık elbise kombini yapmak için şıklığınızı yansıtacak birkaç parça ceket ve hırka ile elbiselerinizi rahat kullanacağınız kombinler oluşturabilirsiniz. Bu kapsamda elbiseleriniz ile kombin yapabileceğiniz bomber ceketler, mini ya da midi elbiseler üzerinde dikkat çekici durur. Broş ya da armalar ile tarz kazanan bomber ceketleri kışlık kombinleriniz için kullanabilirsiniz.

Önümüzdeki sezonun bir diğer trend ürünü peluş montlar yine elbiseleriniz ile kombin yapabileceğiniz şık parçalar arasında yer alır. Özellikle peluş ceketler elbiseleriniz ile uyum içinde olurken sizi soğuğa karşı korur.

Kışlık elbise kombinlerini hareketlendirecek parçalardan biri de kemerlerdir. Elbise, kazak, hırka gibi hemen her kıyafete uygun bir kemer ile kombin yapmak sizi daha şık gösterecektir. Bu noktada özellikle kalın kemerler kış mevsimi için dikkat çekici olabilir.

 

Kışlık Elbise Kombinleri Oluştururken Renk Uyumunu Yakalayın

Kışlık elbise kombinleri oluştururken önemli bir nokta da renk uyumudur. Triko ve yünün hâkim olduğu kış mevsiminde renk seçenekleri azalsa da yapacağınız kombinler ile renklerin uyumunu yakalayarak şık görünebilirsiniz.

2022 trend renkleri arasında yeşil tonları ve özellikle zeytinyağı yeşili bulunmaktadır. Yine trend bir renk olan ekru, kırmızı, toprak renkleri, soft mavi ve karadut rengi de kış mevsiminde karşılaşacağımız renkler arasında. Bu renklerle uyum sağlayan kışlık elbise kombinleri yapmak trend bir görünüm kazanmanızı sağlayabilir.

Toprak tonlarının yoğun kullanıldığı kış mevsimi bu tonlar arasına eklenen kahverengi ya da krem ile kombinlenebilir. Renkli aksesuarlar kullanarak bu sade ve şık izler taşıyan kışlık kombininizi canlandırabilirsiniz.

Kışın vazgeçilmez bir rengi de siyahtır. Hemen her renk ile kombin yapılabilen siyah elbiseleri siyah renkler ile de kombin yaparak siyahın asaletinden yararlanabilirsiniz. Bunun yanında siyahın krem, mavi, yeşil gibi renklerle uyumunu da yakalayabilirsiniz.

Doğanın rengi olan yeşil ve tonları, kış aylarındaki elbise kombinlerine sıcaklık katabilir. Yeşili kahverengi gibi kontrast renklerle kombin yaparak sıcak ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca yeşilin tonlarını kullanarak kış şıklığı elde etmek de mümkündür.

Krem ve beyaz renkleri kazaklarda, bu sene tekrar moda olan yelek ve süveterlerde kullanılabilir. Sezonun trend renkleri ile kombin yapılabilen, krem örgü veya triko elbiseler her renk ile uyumlu olduğu için kışlık elbise kombinleri için tercih edilebilir.

Siz de kış mevsimini ısıtacak doğru bir tarz ve kışlık elbise kombinleri için Kameya’nın birbirinden güzel kıyafetlerini inceleyebilir ve size uygun yeni sezon ürünlerini hemen sipariş verebilirsiniz.

Kış Aylarında Giyilecek Rahat Kışlık Elbise Kombinleri

Kış aylarının karamsar havasını dağıtmanın en güzel yolu şıklıktan ödün vermeden oluşturduğunuz elbise kombinleridir. Bu nedenle kışlık kıyafetler bayan tercihleri arasında her mevsim olduğu gibi kış mevsiminde de yer alır. Doğru kombin edilmiş elbiseler tarzınızı gösterir ve enerjinizi yükseltir.

Kış mevsiminde bohem ve etnik tarza sahip bir kombin denemek istiyorsanız bordo, kiremit ve hardal renklerinin yer aldığı salaş kıyafetler tercih edebilirsiniz. Otantik desenler, büyük ve gösterişli aksesuarlar, çeşitli tarzda botlar ile kombin yapabileceğiniz kıyafetleriniz sizi rahat tutar ve havalı gösterir.

Maksi elbiseler bu senenin trendleri arasında. Geleneksel ve modernin buluştuğu maksi ve kloş modelleri, kış aylarında da doğru kombin yaparak kullanabilirsiniz. Tek renk ya da çiçekli elbiselerinizi yelek, kemer ve aksesuarlar ile kombin yaparak kullanabilirsiniz.

Kış aylarının vazgeçilmez modeli olan örgü ve triko elbiseler sizi sıcacık sararak soğuktan korur. Aynı zamanda düz ya da desenli modelleri ile kışlık elbise kombinleri yapmak için idealdir. Örgü elbiseler, opak çoraplar ve botlar ile günlük bir şıklık sağlayabileceğiniz gibi topuklu çizmeler ile özel gün şıklığı oluşturabilirsiniz.

Çiçekli elbiseler, her ne kadar yaz ve bahar aylarına aitmiş gibi görünse de kış mevsiminde de kullanılabilen zamansız bir modeldir. Kış atmosferini yumuşatmak için tercih edebileceğiniz çiçekli elbiseler için çok fazla aksesuara da gerek kalmaz. Toprak tonlarında bir kaban ile kombin yapabileceğiniz çiçekli elbise dış mekanlar için de uygun hale gelir.

Kış aylarında kombin yapabileceğiniz elbise modellerinden biri de kadife elbiselerdir. Retro bir tarza sahip kadife kumaşlar zaman zaman tekrar moda olur. Kadife elbiselerin yumuşak dokusu ve parlak renkleri ile zahmetsiz bir şıklığın keyfini çıkarabilirsiniz.

Kışlık elbise kombinleri arasında ekose elbise modellerde yer alır. Ekosenin cool ve özgüvenli tarzı onu kombininize rahatlıkla eklemenizi sağlar. Ekose elbiseleriniz ile çeşitli kombinler yapabileceğiniz gibi, etekler, elbiseler ve pantolonlarınız ile ekose ceketleri de kombinleyebilirsiniz.

 

Her kadının kendini ve tarzını ifade edişi farklı olsa da kıyafetler onun modunu belirleyen önemli parçalardır. Kış mevsiminde düşen enerjiyi yükseltmek ve soğuğa karşı korunmak için doğru kışlık elbise kombinleri yapmak gerekir. Kıyafetlerin iç dünyayı dışa vurduğunu göz ardı etmeden doğru bir tarz seçerek ve kış mevsimine uygun kumaşlar tercih ederek kış şıklığı içinde olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken vücut yapınıza uygun kıyafetler ve size uygun renkler ile dolabınızı yenilemek.

KAMEYA özgünlüğünü keşfetmek için mağazamızı ziyaret edebilir veya Kameya adresinden ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Paylaş: