Hangi Elbise Modelleri Nerede Giyilir?

Makale yayınlanma tarihi: 29 Ara 2023 Makale yazarı: Eadam Dijital
Hangi Elbise Modelleri Nerede Giyilir?
Tüm Yeni

Her ortam için giyim tarzı farklılık gösterebilir. Bulunduğunuz mekânlara göre giyinmek artık oldukça kolay hale geldi. Birkaç dikkat edilmesi gereken şeylere dikkat ederek oldukça şık olabilirsiniz. Moda her dönem, her sezon değişiklik gösterebilir. Moda giyim şeklimize yön verebilir. Ama tabii ki kendi zevklerimizi de göz önünde bulundurmalıyız.

Birçok alanda kıyafet tercihleri farklılık gösterir. İçinde bulunacağınız yerlere yöre seçimlerde bulunursanız kendinizi çok daha rahat hissedersiniz. Günlük hayatta, çalışma ve ofis ortamında, özel günlerde giyim tarzlarımız değişkenlik gösterir. Nerelerde ne giyilmeli? Doğru tercihler neler olmalı? Hangi elbise modelleri tercih edilmeli?

 

​Günlük Kullanım

Günlük hayatta kadınlar hem rahat hem de şık görünmek ister. Doğru parçaları birleştirerek bunu elde etmeniz mümkündür. İster tek parça ister iki parçadan oluşan elbise modelleri ile hem şık hem de rahat olabilirsiniz. Günlük hayatta gömlek elbiseler de kullanım için uygun olacaktır. Mevsime göre giyilecek elbiselerin kumaşlarına dikkat etmek gerekir. Soğuk havalarda daha kalın, soğuktan koruyacak elbiseler tercih edilmelidir.

Yaz aylarında havalar sıcak olacağı için sıcaktan bunalmamak için ince, hafif elbise tercihleri doğru tercih olacaktır. Bir kahvaltıya giderken ya da akşam yemeğe giderken giyilen elbiseler farklılık gösterir. Sabah kahvaltıya giderken daha rahat, sade elbiseler kullanılır. Akşam bir yemeğe gidilecekse daha şık, gösterişli hatta biraz dekolteli elbiseler tercih edilebilir.

Bir alışverişe giderken de elbise tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında askılı ya da kolsuz elbiseler giyerek alışverişte rahatlık sağlayabilirsiniz. Desenli elbiseler de günlük kullanım için oldukça uygundur. Puantiyeli, çiçekli, çizgili elbiseler desen olarak oldukça popüler desenlerdir. Renkli elbiseler de bir o kadar popüler parçalardır. Günlük olarak her renk elbise tercih edilebilir.

Bahar aylarında serin havalarda elbise üzerine alacağınız ince hırka ya da trençkotlarla elbise kombininizi tamamlayabilirsiniz. Elbiselerinizi doğru aksesuar ve ayakkabıyla tamamlarsanız oldukça şık olabilirsiniz. Önemli olan doğru elbise modelleri seçerek doğru yerde giyinmektir. Böylece günlük kullanım için seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

​Ofis Ortamı

 

Ofis ortamında çalışıyorsanız her kadın gibi işte de şık görünmek istersiniz. Ofis ortamına uygun giyinmek gerekir. Kendi zevkleriniz ile ofis için uygun olan seçenekleri birleştirerek giyiminizi gösterebilirsiniz. Ofis ortamında çalışan kadınlar günün büyük çoğunluğunu ofiste geçirir. Bu yüzden bu büyük zaman aralığında da ofis ortamında çalışırken şık ve rahat olmak ister.

Seçilen kıyafetler sizin karakterinizi ortaya koyar. Ofis ortamında canlı renkleri tercih ederek yüksek enerjinizi sergilemek isteyebilirsiniz. Elbise modelleri olarak sade, rahat olabileceğiniz modeller tercih edebilirsiniz. Genellikle desen olarak düz desenler seçilirse daha uygun bir seçim olur. Ofis elbise modelleri sizi tam anlamıyla bulunduğunuz alana adapte edecektir.

​Özel Günler

En özel ve güzel günlerde herkes çok iyi görünmek ister. Bu yüzden seçim yaparken nelere dikkat edeceğinizi bilmeniz gerekir. Kadınlar kendi zevkleri doğrultusunda seçimler yapar. Bu seçimlerini modayla da birleştirerek doğru seçimlerini yaparlar. Özel bir yemeğe giderken giyilecek elbise kadınlar için oldukça önemlidir. Özel bir yemekte giyilecek elbise modelleri daha şık ve ağır elbiseler olabilir. Uzun elbiseler tercih ederek daha şık olabilirsiniz. Biraz yırtmaç ve abartıya kaçmadan dekolteler kullanarak kendi tarzınızı ortaya koyabilirsiniz. Doğum günlerinizde, düğünlerde, nişan ya da söz gibi özel günlerde tercih edilecek birçok tercih vardır. Önemli olan zevkleriniz ile o dönem trend olan kıyafetleri bir uyum içerisinde kullanabilmenizdir.

​Düğün, Nişan, Söz

 

Gidilecek bir düğünde elbette en şık halde olmak ister. Elbise seçerken kimin düğününe gideceğinizin de elbette önemi vardır. Yakınlık derecesine göre elbise tercihleriniz değişebilir. Bir yakınınızın ablanızın, kuzeninizin düğününe giderken elbiseleriniz gösterişli ve oldukça şık olmalıdır. Seçeceğiniz elbisede yırtmaç tercih ederek şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Uzun elbiseler ya da dilerseniz kısa elbiseler de tercih edebilirsiniz. Renk olarak yaz düğünlerinde canlı renkler düğün ortamına uygun olacaktır. Kır düğününe gidecekseniz çiçekli elbise modelleri tercih edebilirsiniz.

Bir nişana gidecekseniz eğer seçeceğiniz elbise şık olmalı ama rol çalmamalıdır. Nişanına gideceğiniz kişinin elbisesiyle aynı tonlar tercih etmezseniz sizin için daha doğru olacaktır. Farklı renkler seçerek farklılık kazanabilirsiniz. Eğer bir mekânda yapılacak bir nişana gidecekseniz biraz kabarık elbise modelleri tercih edebilirsiniz. Uzun elbiseler sizi oldukça şık gösterecektir. Renk olarak pastel sonlar genellikle bahar aylarında tercih edilir. Yaz aylarında ise daha canlı renkler seçebilirsiniz. Sonbaharda yapılan bir nişana katılacaksanız toprak tonları, baharı yansıtan tonlar sizin tercihiniz olabilir. Uzun elbiseler kadar kısa davet elbiseleri de seçebilirsiniz. Kısa elbiseler de nişanda giyebileceğiniz elbiseler arasında olabilir.

Söz yapılacak bir ortamda bulunacaksanız sade elbise modelleri giyebilirsiniz. Sözler genellikle kapalı mekânlarda, evlerde yapıldığından çok ön plana çıkmadan şık görünebilirsiniz. Sözlerde sade, düz elbiseler seçerek şık olabilirsiniz. Tercih edilecek renkler ten renginize, kendinize yakıştırdığınız renkler olabilir.

​Doğum Günleri

 

Doğum günleri her kişi için özel bir gündür. Doğum gününüzde en şık, en güzel halinizle olmak istersiniz. Doğum gününüzü nerede kutlayacağınızın önemi büyüktür. Büyük bir parti yapacaksanız doğum gününüzde en ihtişamlı halinizle olmalısınız. Kabarık elbiseler güzel bir seçim olabilir. Çılgın şeyler seviyorsanız neon renklerle oldukça çılgın olabilirsiniz. Ama sade, düz bir kişiliğiniz varsa o şekilde tercihler yapabilirsiniz. Uzun ya da kısa, yırtmaçlı ya da dekolteli nasıl isterseniz zevkinize göre tercihlerde bulunabilirsiniz. Bu günün gözde ismi siz olacağınız için bütün gözler sizin üzerinizde olacaktır. Elbiselerinizi doğru ayakkabı ve aksesuarlarla tamamlayarak bir bütünlük oluşturabilirsiniz. İster topuklu ayakkabılarla isterseniz düz spor ayakkabılarla kombinleriniz tamamlanabilir. Abartılı elbise modelleri ile doğum gününüzün popüler kişisi olabilirsiniz.

​Kokteyl ve Özel Davetler

 

Eğer bir kokteyle gidecekseniz kıyafet seçimlerinde sadeliğe yönelmelisiniz. Kokteyl elbise modelleri hafif, sade, kişiliği yansıtan tarzda olmalıdır. Aksesuar ve çanta seçimlerinizle elbisenizi ön plana çıkartabilirsiniz. Aynı zamanda seçeceğiniz ayakkabı modeli de elbisenizin tamamlayıcısı olacaktır. Kokteyllerde süreç sürekli ayakta geçeceği için elbiselerinizi seçerken rahat elbiseler seçmelisiniz. Uzun elbiseler seçebileceğiniz gibi düz kesim elbiseler de seçebilirsiniz. Kumaş olarak parlak olmayan sade şeyler seçebilirsiniz. Renk seçimlerinde sade renkler, göz yormayan renkler seçerek ortama uyum sağlayabilirsiniz. Önemli olan seçtiğiniz kıyafette sizin rahatlığınızdır.

Özel davetlere giderken en şık ve güzel halimizle gitmek isteriz. Bunun için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Özel bir davette giyilecek elbisenin o davetin nerede yapılacağının önemi vardır. Nerede olduğu kadar ne zaman yapılacağı da önemlidir. Akşam özel bir davete gidilecekse davet elbiseleri şık ve gösterişli olmalıdır. Şık bir davete gidecekseniz ve abiye giymeniz gerekiyorsa yürümenize engel olmayacak elbise modelleri tercih etmelisiniz. Böylece size yürürken zorluk çıkarmamış olacaktır. Renk seçimi ise etkinliğin detaylarına göre şekillenebilir. Önemli olan hangi davette nasıl giyineceğinizi biliyor olmanızdır.

Paylaş: