En Popüler Kadın Giyim Tarzı Çeşitlerini Sizin İçin Derledik

Makale yayınlanma tarihi: 2 Oca 2024 Makale yazarı: Eadam Dijital
En Popüler Kadın Giyim Tarzı Çeşitlerini Sizin İçin Derledik
Tüm Yeni

Sürekli değişen moda akımları farklı tarzları beraberinde getirir. Her insanın giyim tarzı farklı olsa moda akımlarından izler taşır. Zaman içinde oluşan giyim tarzları bir döngü içinde tekrar popülerleşebilir. Popüler olan akımların etkisi kadar kişisel zevkler de giyim tarzını etkileyen bir noktadır. Bu nedenle kişisel zevk ve ilgiyi yansıtan stil kıyafetlere yansır. Kişisel zevkleri, stili yansıtan en popüler kadın giyim tarzı çeşitlerini sizler için derledik.

 

 

 

Popüler giyim için henüz bir fikir edinmediyseniz yeni sezon kategorimizi ziyaret ederek en çok satan ürünlerimizi inceleyip tarzınızı belirleyebilirsiniz.

 

Klasik Giyim Tarzı

Klasik giyim tarzı modası hiç geçmeyen, az parça ile yapılabilen sade bir şıklığı ifade eder. Klasik giyim dendiğinde tek parça ve sade renklerden oluşan elbise kombinleri örnek verilebilir. Bu elbiseleri tamamlayan ayakkabı, çanta seçimleri de klasik izler taşıyabilir.

Elbise dışında klasik giyimde tercih edilebilecek kıyafetler arasında ki kalem etek asla modası geçmeyen bir parçadır. Şık bir görünümün yanında kombin yapması da kolay olduğu için hemen her dolapta yer bulur. Ayrıca kumaş pantolonlar ve ceketler de klasik giyimde vazgeçilmez kıyafetlerdendir.

  

Spor Giyim Tarzı

Modern yaşamlarda spor giyim tarzı sadece spor yaparken kullanılmaz. Rahatlığından ödün vermeyenlerin işyerlerinde de tercih ettiği spor giyim tarzı, giderek şehirli kadın ve erkeğin stili haline gelmektedir.

Spor giyim tarzı dendiğinde seçenekler arasında sadece eşofman takımları bulunmaz. Spor şıklığını yakalamak artık günün modası ile mümkün. Pantolonların yerini alan jogging modeller rahatlığı ve kombin kolaylığı ile seçenekler arasında yer alır. Sweatshirt, triko kazak veya ekose gömleklerle birlikte giyilebilen jogging pantolonlar spor tarzın modern bir ürünüdür.

Spor ayakkabının günlük yaşamda kullanılan bir modeli olan sneakerler da spor tarzı sevenlerin kurtarıcısı olabilir. Dışarı çıkarken ya da işyerinde de rahatlıkla kullanılabilen sneakerlar çeşitli malzemelerden üretilebildiği için, elbiseden mini eteğe kadar her kıyafeti tamamlayabilir özelliktedir.

 

 

Bohem Giyim Tarzı

Tasasız ve derbeder bir yaşama verilen ad olan bohem tarzı yansıtan kıyafetler de oldukça ilgi çekicidir. Doğal kumaşların ve çok katmanlı dokuların kullanıldığı bohem giyim tarzında rahatlık ve salaş giyim tarzı ön plandadır. Bu tarzda kullanılan kolye, kemer, küpe, bilezik, saç bandı gibi aksesuarlar da dikkat çeker.

Bohem giyim tarzında doğal renklerle birleşen çiçek desenleri, etnik tasarımlar, maksi etekler, örgüler ve saçakların bir aradaki uyumu vardır. Bu tarzda öne çıkan renkler kahverengi, kırmızı, bordo, mor ve altın tonlarıdır. Bu tonlar tek başına bir parça olarak kullanıldığı gibi bir araya gelen renklerin uyumu da bohem tarzı yansıtır.

 

  

 

Sofistike Giyim Tarzı

İnce bir zevki anlatan sofistike giyim tarzı herhangi bir kuralı olmayan kişisel zevki yansıtan parçaları içeren stildir. Sofistike giyim tarzında haya gücünü zorlayan kombinler oluşturmak mümkündür. Çevrenizde gördüğünüz herhangi bir cisim ya da eşya kombininizin parçası olabilir. Bu yönü ile soft giyim tarzı kişisel ve özgürlükçü bir stili ifade eder.

Sofistike giyim tarzı için kıyafetler belli bir kalıbın içinde değildir. Kıyafetleri seçmek ve tarzına dikkat etmeden kombin yapmak bu tarzı ifade eder.

Giyim tarzı edinirken sizleri şık gösterecek elbise kategorimizi inceleyerek sizler için özel hazırladığımız ürünlerimize göz atabilirsiniz.

Maskülen Giyim Tarzı

Maskülen tarz erkek giyim çizgilerinin kadınlara uyarlandığı bir stili anlatır. Bol kesim pantolon ve gömlekler, klasik ceketler, oversize paltolar bu tarzın önemli parçalarıdır. Bu kıyafetleri tamamlayan makosen ayakkabı, pantolon askısı maskülen tarzın tamamlayıcılarıdır.

Son zamanlarda sıkça karşılaşılan maskülen tarza etek ya da pantolon tercihini ceket ile kombinleyerek uygulamak mümkündür. Ancak maskülen giyim tarzı olması için kıyafetlerin erkek rengi ve çizgisi taşıması gerekir.

 

Retro Giyim Tarzı

Geçmişe dönük anlamına gelen retro moda da geçmişte kullanılan tarzların tekrar popüler olması demektir. Giyim tarzı zaman zaman kendini tekrar eden akımları barındırır. Örneğin geçmişte moda olan bol paça pantolonlar yeni kıyafetlerde tekrar edebilir. Yine geçmişte trend olan renklerin yeni kumaşlarda kullanılması retro tarzı yansıtır.

Retro giyim tarzı geçmişteki kıyafetlerin günümüze uyarlanarak yeni bir tasarım oluşmasıdır. Geçmişteki kıyafetler aynı hali ile kullanılmaz.

 

Smart Casual Giyim Tarzı

Kadın giyim tarzı için günlük şıklığı anlatan smart casual kavramı gün içinde daha özgür seçimlerin yapıldığı kıyafetleri anlatır. Sade ve düz çizgiler, rahatlığı temele alan ancak şıklıktan ödün vermeyen smart casual tarzı en iyi anlatan kıyafetler gömlek, pantolon, kalem etek, ceket, tek parça kullanılabilen tulumlar sayılabilir. Gün içinde rahat aynı zamanda şık olmayı sağlayacak geniş bir kıyafet seçeneği Smart casual tarzına dahil olabilir.

Business Casual Giyim Tarzı

Erkek ve kadınlar için herhangi bir standartı bulunmayan business casual giyim tarzı, tam olarak ofis giyimini ifade eden bir stili anlatır. Profesyonel bir görüntü aynı zamanda business casual tarzı da yansıtır denilebilir. Uzun kollu gömlekler, pantolon, ceket, klasik kesim elbiseler business casual tarzının kıyafetleridir. Business casual tarzda uyumlu renkler, aksesuarlar ve birbiri ile uyum içindeki kıyafetler önem taşır. Bu tarzda uyumsuz renklere ve görüntüye yer yoktur.

Moda akımları ile ortaya çıkan giyim tarzı kişisel zevklere göre değişebilir. Tarz giyim oluşturmak için belli akımlar ve trendler takip edilebilir. Rahatlığı, şıklığı, geçmişe duyulan özlemi ya da özgür bir ruhu anlatan giyim tarzı kişinin stilini yansıtan önemli bir ayrıntıdır. Siz de sizi anlatan ve size yakışan tarzı bulmak için Kameya adresinden kategorilerimizi inceleyebilir ve stilinizi yansıtan ürünleri hemen sipariş verebilirsiniz.

Paylaş: