Ekose Elbise Nedir?

Makale yayınlanma tarihi: 1 Oca 2024 Makale yazarı: Eadam Dijital
Ekose Elbise Nedir?
Tüm Yeni

Ekose kıyafetler günlük rahatlıktan ofis şıklığına çok yönlü kullanılan seçeneklere sahiptir. Beyaz bir tişört üzerine giyilen ekose gömlek günlük rahatlığı sağlarken, şık bir ekose etek ile gündüzden sorunsuz bir şekilde geceye geçiş yapılabilir. Sonbahar ve kışın trend parçalarından olsa da dört mevsim kullanılabilen ekose elbise ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.

 

Ekose Elbise Trendi

Ekose, çizgilerin bir araya gelmesi ile oluşan kare desenlere verilen isimdir. Kökenini İskoçya ve Fransa’dan alan ekose, çeşitli kumaşlara uygulanabilir. Ekose deseni pamuklu kumaşlarda oduncu gömleği olarak zihinlere kazınmış olsa da etekten cekete, elbiseden kabana hemen her kıyafette kullanılabilir.

Ekose dendiğinde akla sadece kareler gelebilir. Ancak ekose hayal edilenden çok daha fazla yönlü bir desendir. Renk renk ve büyük-küçük kareler sokak stilinden ofis şıklığına kadar her mekana uyum sağlar. Bu nedenle ekoseler her sezon trendler arasına girer.

Pek çok insanın dolabında bulunan ekose baskı herkesin tarzına entegre edilebilir. 90’lı yıllarda zirveye çıkan ve hala her yeni sezonun trendleri arasında bulunan ekose elbise, genç yaşlı herkesin dolabında gömlek, ceket, elbise ya da etek olarak bulunabilir.

2022 yılında ekose elbise olarak tercih edilebileceği gibi, çanta, şapka, boyunluk gibi küçük parçalarda ve etek, gömlek, kaban gibi kıyafetlerde de kullanılabilir. Ayrıca renklerden çekinmeden kullanacağınız yeşil, pembe, kırmızı ekose elbiseler tarz bir görünüm sağlar.

https://kameya.com/product/denim-garnili-ekose-ceket-22W10839 ürünümüze göz atarak ekose elbise şıklığını sizde keşfedin.

Ekose Elbise Modelleri ile Şık Kombinler Yakalayın!

Ekose elbise tek parça şıklığı sağlayan aynı zamanda kombinlenmesi kolay kıyafetlerdir. Seçeceğiniz herhangi bir ekose elbise ile gündüz ya da gece için şık kombinler oluşturabilirsiniz.

Günlük bir stil için ekose elbise tercih ediyorsanız babydoll bir elbise sizi rahat tutar ve şık gösterir. Bunun yanında ekose salopet elbise yine günlük giyim için uygun bir seçenektir. Ayakkabı olarak sneaker tercih ederseniz şık elbiseniz ile birlikte rahat bir gün geçirebilirsiniz.

Sezonun trendleri arasında olan maksi elbiseleri ekose ile birleştirdiğinizde moda ikonu gibi görünebilirsiniz. Eğer büyük karelerden hoşlanmıyorsanız, küçük kareli ekoseler ve maksi elbiseler birbirine çok yakışacaktır.

Ofis şıklığı için tercih edebileceğiniz kemer detaylı ekose pantolon garantili bir seçim olarak ön plana çıkar. Takım elbiselerde karelerin daha düzenli ve az renkli olması karmaşayı önler. Doğru aksesuar ve ayakkabılar ile desteklendiğinde uyum içindeki şıklığı yakalayabilirsiniz.

Akşam şıklığı için ekose elbise arıyorsanız, ceket elbiseler sizin için uygun olabilir. Ceket elbiselerin yanında bu sezonun trendleri arasında olan kol detaylı elbiseler ya da klasik kesim ekose elbiselerden birini tercih edebilirsiniz. Bu elbiseler, uygun bir ayakkabı ve kemer detayı eklendiğinde çok şık bir akşam kıyafeti seçeneği olur.

Ekose Elbiseler Nasıl Kombinlenir?

Ekose elbiseler renk ve çeşit olarak çok yönlü olduğu için kombinlerken dikkat etmek gerekir. Yapılan küçük bir hata sizi rüküş gösterebilir. Ekose elbise ile kullanacağınız ayakkabı, kemer, aksesuarlar ve üzerinize alacağınız ceket uyum içinde olmalıdır.

Ekose elbise kombinleri yaparken, farklı renkleri bir araya getirdiğiniz için seçeceğiniz ayakkabı önemlidir. Ayakkabı minimum renkte ve elbise ile uyumlu olmalıdır. Ekose desenin içinde az miktarda kullanılan rengi ayakkabı rengi olarak tercih edebilirsiniz. Uzun ekose elbiselerin altına bilek boy botlar, kısa elbiselerin altına ise uzun çizmeler ile ekose elbise kombini yapılabilir. Eğer yazlık bir ekose elbise tercihiniz ise, stiletto, babet, sandalet veya makosen ayakkabılardan uygun olanı kullanabilirsiniz.

Ekose elbise ile özel gün ya da ofis kombini yapmak için siyah beyaz renkler uygun olabilir. Hemen her ortama uyum sağlayan ve kombin zorluğu çıkarmayan bu renkler ile kemer, aksesuar ve ayakkabılar ile kolaylıkla kombinlenebilir.

Farklı bir ekose kombini için tek renk elbise üzerine ekose blazer ceket seçerek de tarzınızı yansıtabilirsiniz. Ayrıca ekose elbise üzerine farklı desenler kullanılmaz gibi bir algı olsa da son yıllarda farklı desenlerin bir arada kullanıldığı kombinler sık sık uygulanmakta. Bu kombinler onu uygulayanların tercihine ve kişisel zevkine göre çok şık bir tarz oluşturabilir.

Seçtiğiniz ekose elbise mini boyda ise diz üstü çizmeleri boynunuza alacağınız uyumlu bir şal ile kombin yapabilirsiniz. Soğuk havalar için ekose elbisenin renkleri ile uyumlu tek renk bir ceket ya da kaban tercih edebilirsiniz.

Ekose elbise kombininizi güçlü renkler ile de uygulayabilirsiniz. Kırmızı ekose elbise üzerine kullanacağınız kaban şapka ve boyunluk ile bu güçlü rengi uyum içinde kombinleyebilirsiniz. Klasik desen olan ekoseyi kullandığınız için sevdiğiniz renklerden uzak kalmanıza gerek yok. Böylece sarı, kırmızı gibi canlı renkleri doğru kombin yaparak ekose elbiseler ile kullanmak mümkündür.

Geçmişten gelen ve dönem dönem tekrar trend olan ekose elbiseler günümüzde kombinlerin içinde yer almaya devam etmekte. Kıyafet kombinlerinde bazen küçük bir parça bazen de kıyafetin kendisi ekose desenlerden oluşabilir. Ekose elbise doğru kombin yapıldığında gündüz rahatlığından gece şıklığına kadar uzanan çok yönlü kullanım alanına sahiptir. Trend modelleri takip ederek ve kendi stilinizi yansıtan kıyafetler seçerek ekose elbise kombinleri yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey doğru ekose elbiseleri seçmek ve dolabınızda bulundurmak.

Siz de ekose elbise kombinleri yapmak ve tarzınızı ve şıklığınızı yansıtmak için Kameya ’nın ekose kıyafetlerini inceleyebilir ve hemen sipariş edebilirsiniz.

Paylaş: